GOSPI NA DAR

Dragi prijatelji,

vjerojatno vam je poznato da program Radio Marije čine tri stupa: mozaik molitve, naviještanja Božje riječi i humanističke emisije. Molitva je okosnica našega programa, a molitve Gospine krunice bit su identiteta svakog Marijina radija.

Krunicu doživljavamo kao osobit Gospin dar našem radiju, koji uz to ima radost i povlasticu nositi njezino slavno ime. Moleći u ritmu dana, svaki dan emitiramo sva četiri otajstva Gospine krunice.

Zato i ne iznenađuje da se baš u krilu njezina radija rodila ideja Trajne molitve krunice. Ovo je zajednički projekt tri postaje Radio Marije koje emitiraju program na hrvatskom jeziku: Radio Marije Srbije, Radio Marije Bosne i Hercegovine i Radio Marije Hrvatske.

Ujedinjeni na nacionalnoj, ali još više na duhovnoj razini, želimo okupiti i ujediniti što veći broj naših sunarodnjaka oko Kraljice svete krunice i naše Najvjernije odvjetnice.

Što želimo postići?

Trajnom molitvom krunice želimo neprestano biti u Marijinoj prisutnosti te joj na taj način držati neprekidno otvorena vrata naših domova i domovine.

Želimo sebe, svoje obitelji i narod čvrsto vezati uz Majku Božju i preko nje i njezine krunice uz samo Presveto Trojstvo. U drugim rubrikama možete pročitati više o snazi molitve krunice te biblijskoj podlozi neprestane molitve.

Kako i kada molimo?

Trajnu molitvu krunice smo odlučili emitirati preko Youtube kanala.

U sredini ekrana su otajstva krunice koja se taj dan mole. Promatrajući ta otajstva bit ćemo sabraniji tijekom molitve.

Emitiramo snimak krunice i to iz više razloga. Moleći uz snimak, pridruzujete se velikoj obitelji Radio Marije koja svaki dan moli nekoliko krunica.

Moleći uz snimak, svi se zajedno bolje međusobno povezujemo. Oni kojima je teško moliti sami, dobivaju zajednicu s kojom mole a oni koje ne znaju moliti krunicu, dobivaju priliku da je nauče.

Na padajućem meniju, u sekciji (nad)biskupijska i provincijska svetišta Crkve u Hrvata, stavili smo slike Gospe iz svih marijanskih svetišta naših (nad)biskupija i provincija.

Time smo željeli postići da se svi Hrvati katolici osjete dobrodošli u ovo molitveno zajedništvo, te da na molitvu krunice kao u procesiji dođete svi pred „svoju“ Majku, svoju mjesnu Zaštitnicu.

Krunicu emitiramo svakih pola sata od 00.00h do 24.00h. U tom vremenu svaki dan molimo sljedeća otajstva krunice od dana:

Ponedjeljkom – Radosna otajstva
Utorkom – Žalosna otajstva
Srijedom – Slavna otajstva
Četvrtkom – Otajstva svjetla
Petkom – Žalosna otajstva
Subotom – Radosna otajstva
Nedjeljom – Slavna otajstva

Svaki dan u tjednu emitiramo drugi snimak: ponedjeljkom snimak krunice koju su molila djeca, utorkom mladi, srijedom očevi, četvrtkom svećenici, petkom bolesnici, subotom časne sestre i nadjeljom obitelj.

Kako mogu sudjelovati?

Ako želite biti član našeg molitvenog i u svijetu jedinstvenog lanca, u rubrici Želite moliti s nama – javite se, upišite i pošaljite svoje osnovne podatke (ime, prezime, mjesto, broj telefona) te termin u kojem ćete moliti krunicu.

Mi ćemo nakon toga Vaše ime i prezime unijeti u tabelu Raspored molitelja. Važno je upisati termin i preuzeti obvezu, jer se time dobivaju i veće milosti u molitvi. Rizično se prepustiti raspoloženju, pa moliti na način „kad mi dođe”.

Molitva zadobiva dodatnu snagu kroz redovitost, a još više kroz zajedništvo molitelja. Nakon što ste izabrali svoj termin, budite svakako slobodni moliti s nama i u drugim terminima.

Ako Vas pri molitvi ometa snimak krunice, možete smanjiti zvuk, ali u preuzetom terminu izmolite dobro „svoju” krunicu.

I na koncu – PODSJETIMO SE:

Dobro izmoljena krunica čini čuda. Kako bismo dobro molili, potrebno je prije svake molitve izreći nakanu na koju molimo, i drugo, staviti se u prisutnost osobe kojoj se molimo. Oboje je jako važno.

Pa krenimo zajedno na ovo milosno putovanje s Gospom, našom Majkom i najmoćnijom zagovornicom!

Vaše Radio Marije:

Radio Marija Srbije (hrvatska sekcija)
Radio Marija Hrvatske
Radio Marija Bosne i Hercegovine

Show More
Back to top button